Kedves Érintett!

A betegút, egy testileg-lelkileg megterhelő, sokszor életbevágó döntéseket tartalmazó, rögös út, amit egyedül megtenni nem lehet. A család, az orvosok, az egészségügyi szakszemélyzet mellett sok segítséget adhatnak a sorstársak, akik előttünk járták meg az utat.

A Mályvavirág Alapítvány és a Magyar Fej-Nyaki Onkológiai Társaság együttműködéséből született ez a betegútkísérő, azért, hogy melletted, veled legyünk, segítsünk Neked eligazodni, ha szükséged van rá.

A betegutat nehéz átlátni, fontos, hogy mindig az adott pontra, részre koncentráljunk leginkább, és az adott állomásnál az oda kapcsolódó információkat gyűjtsük be. Ez azért lényeges, hogy ne kelljen egyszerre megbirkózni se neked, se a családodnak, környezetednek a nehézségekkel. Persze mindig látni kell a következő lépést.

Azért hoztuk létre ezt a digitális betegutat, hogy kísérjünk az utadon.

Azért, hogy a lehető legtöbb segítséget tudjuk neked adni.

Lehet, hogy csak most kaptad meg a diagnózist, de az is előfordulhat, hogy már túl vagy egy műtéten, vagy voltál már kezeléseken. Bármely szakaszában is vagy most a betegségnek, ezen az oldalon megtalálsz minden tudnivalót arról a szakaszról, állomásról, amelyikben éppen tartasz.

Hogyan használd ezt a betegútkísérőt?

A Téged érintő betegség kiválasztása után pontosan látni fogod, mi várhat Rád, mik lehetnek a következő lépések. Virtuálisan végigmehetsz az úton, amely bármikor elágazhat, amelyen bármikor előreugorhatsz, a lényeg, hogy mindig pontosan megtaláld az aktuális helyzetedet, állapotodat jelző pontot.

Csak annyi a dolgod, hogy azon az állomáson legyél, ahol tartasz, és elolvasd azokat az információkat, amelyeket egy-egy lépésnél összegyűjtöttünk Neked. Amikor ezen túl vagy, és megy tovább a betegutad, akkor a következő állomásra léphetsz.

Amennyiben már nem az út elején jársz, akkor is bekapcsolódhatsz, az adott pontra lépve.

Javasoljuk, hogy mindig azt és annyit olvass el, ami az utadat megkönnyíti, és nem leterheli. Visszafelé már ne nézz, csak haladj előre!

Ha a betegúttal kapcsolatban bármilyen kérdésed van, keress minket bizalommal: info [at] malyvavirag.hu

 

Ne feledd: nem vagy egyedül!

Hasznosságok

Másodvélemény

Merjünk élni a másodvélemény lehetőségével!

Másodvélemény: másik orvos véleményének, ajánlásának kikérése a diagnózissal vagy kezelésekkel kapcsolatban, abból a célból, hogy a kapott információk jobban szolgálják a gyógyulás útját, könnyebben döntsünk bizonyos kérdésekben, megbizonyosodjunk a kezelések felvételéről. A másodvélemény kikérése nem feltétlenül jelent orvosváltást!

Lélekerősítés, lelki felkészülés

Letölthető applikáció: Hipnoword

https://hypnoword.hu/